De Markermeerkust is lekker dichtbij.
De Markermeerkust is lekker dichtbij. (Foto: aangeleverd door Bureau Toerisme Laag Holland)

Dagje aan de Markermeerkust

REGIO - Bij de eerste warme dagen trekken we massaal richting de kust. De Noordzee kust wel te verstaan. Maar heb je al eens genoten aan de Markermeerkust? Dit stukje Laag Holland is uniek. Hier zie je het grote hoogte verschil tussen water en land pas echt goed. De dijk is dan ook echt onze redder in nood en zorgt al jaren voor droge voeten voor alle Laag Hollanders!

Maar wat voor leuks is er te beleven langs deze dijk? Genoeg! Je hebt hier een aantal heerlijke strandjes, afgewisseld met eindeloze fietspaden en bijzondere historische dorpjes compleet met (vissers)haven.

Fiets- of skeelertocht

Maak een fijne fiets- of skeelertocht over het kilometers lange fietspad, kijk uit over het prachtige meer of stop onderweg bij één van de leuke horeca adresjes voor een verfrissende stop. Doe je het liever even rustig aan? Dan zijn die fijne strandjes aan het Markermeer een heerlijk plekje om bij te komen.

Rib-tocht

Op het Markermeer zelf is ook genoeg te doen. Wat denk je van een mooie boottocht van Volendam naar Marken. Of juist een stoere rib-tocht in een super snelle boot?

Ben je liever zelf actief? Stap dan eens op een SUP-board of een kano en bekijk Laag Holland vanaf de waterkant.