© Twycer / www.twycer.nl
© Twycer / www.twycer.nl (Foto: Igor Roelofsen)

REGIO - Tropische temperaturen of regenlaarzenweer: tijdens de zomervakantie (tot en met 25 augustus) zijn er in en om Het Scheepvaartmuseum leuke binnen- én buitenactiviteiten voor de hele familie. Het museum zorgt tijdens de gek-op-waterweken voor het nodige vertier op het water en op het droge.

Wie is er niet gek op water? Maar dan wel graag schoon water! Tijdens de gek-op-waterweken kunnen kinderen vanaf 7 jaar en ouders dagelijks mee plastic vissen met Plastic Whale. Vanaf de museumsteiger stappen deelnemers aan boord om plastic te vissen in het water rondom het museum. Kinderen vanaf 6 jaar krijgen de hele zomervakantie een gratis gek-op-water-weken kijktocht bij hun toegangskaartje.

De gek-op-waterweken

Vissen is dol-fijn

Voor jonge kinderen vanaf 3 jaar is er op woensdag, zaterdag en zondag, het programma Vissen is dol-fijn, waarin zij op een verborgen plekje in het museum, een spannend en ontroerend verhaal ontdekken. In dit verhaal vertelt een visser sombertjes over alles wat hij tegenwoordig uit het water haalt. Hoe kunnen de kleuters hem weer vrolijk maken? Nieuw deze zomer is de gratis junior-audiotour. Het Scheepvaartmuseum selecteerde speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar voorwerpen met bijzondere verhalen en verhalen bij bijzondere voorwerpen. De audiotour neemt de kinderen op humorvolle wijze mee door de tentoonstellingen in het museum.

VOC-schip

Tot slot is er het imposante VOC-schip, een replica van het VOC-schip Amsterdam, dat in 1749 op zijn eerste reis verging. Ook is er de gratis Virtual Reality tijdreis Dare to Discover, die bezoekers mee terug neemt in de tijd, op een vlucht door de Amsterdamse haven.
Het hele programma is te vinden op: www.hetscheepvaartmuseum.nl