Expositie Lang Leve Rembrandt.
Expositie Lang Leve Rembrandt. (Foto: aangeleverd )

Expositie: 'Lang leve Rembrandt'

REGIO - De Waterlandse kunstenaar Philine van der Vegte is door het Rijksmuseum geselecteerd om deel te nemen aan de zomerexpositie 'Lang leve Rembrandt'. Er waren 8390 inzendingen uit 95 landen, waarvan er uiteindelijk 563 door de tweede juryronde kwamen. De tentoonstelling is van 15 juli t/m 15 september 2019 te zien in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Van der Vegte haalde de finale met haar schilderij "Portret van Tijno Voors". Ze schilderde dit portret naar het leven van haar buurman Tijno, in het kader van het afstudeerproject "Portret van een dorp". Hiervoor schilderde ze levensgrote portretten van mensen en dieren in haar dorp Katwoude.

Figuratief schilder

Philine van der Vegte is een figuratief schilder, geschoold op de Wackers Academie in Amsterdam. Ze schildert wat ze om zich heen ziet op haar boerderij in Katwoude: portretten naar het leven, dieren en landschappen. Met een beperkt en tonaal palet weet ze het karakter van haar modellen te vangen. Kunst kijken Volendam

Kunst Kijken Volendam

Ze won twee jaar achtereen de publieksprijs van Kunst Kijken Volendam. Verder werd ze in 2017 genomineerd op schilderfestival Noordwijk en exposeerde ze met de Zomerexpo Water in Museum De Fundatie en Museumnacht Antwerpen in het DIVA museum. Ook won ze een prijs op plein air festival Pintar Rapido Amsterdam.

350 jaar geleden

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn (1606-1669) overleed. Reden om de kunstenaar te eren en zijn werk, zijn tijdgenoten en de 17de eeuw extra onder de aandacht te brengen. Dit komt samen in het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw, met tal van tentoonstellingen en activiteiten.