Stadsdeelvoorzitter Erna Berends bezoekt samen met de leerlingen van OBS Buikslotermeer Evean  Korthagenhuis.
Stadsdeelvoorzitter Erna Berends bezoekt samen met de leerlingen van OBS Buikslotermeer Evean Korthagenhuis. (Foto: VINCENT DE VRIES)

Paaspresentje voor ouderen in de buurt

NOORD - Vrijwilligers van de Zonnebloem brachten afgelopen week ruim 17.000 paaspakketjes thuis bij zelfstandig wonende ouderen. Leerlingen van basisscholen deelden de pakketjes persoonlijk uit aan bewoners van nabijgelegen verzorgingscentra en aan ouderen in hun privé omgeving. Het pakketje van de Riki Stichting is meer dan alleen een leuke attentie: alle leerlingen en vrijwilligers geven een beetje van hun tijd en aandacht aan die ander als ze het pakket uitdelen. Dit persoonlijke contact is een waardevolle ervaring voor beiden.

Sinds 2007 organiseert de Riki Stichting deze bijzondere paastraditie waarbij jong en oud elkaar ontmoet. In de verzorgingscentra wordt er rondom het uitdelen van de pakketjes nog een leuke activiteit georganiseerd zoals samen ontbijten, paasstukjes maken of liedjes zingen. Samen een activiteit doen verbindt en geeft veel plezier.

In Amsterdam-Noord gingen leerlingen van OBS Buikslotermeer, samen met stadsdeelvoorzitter Erna Berends naar het Evean Korthagenhuis. Ook de bewoners van het Evean Twiskehuis kregen een pakketje en leerlingen van Wijkleerbedrijf Amsterdam-Noord brengen pakketjes persoonlijk langs bij hun cliënten in de wijk.

Verder brachten vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Amsterdam Noord en Amsterdam Zuidoost het pakketje thuis bij zelfstandig wonende ouderen. Deelnemers van AOC Noord, Older Friends, de Augustinusparochie en Stichting Pasensie krijgen ook een pakketje van de Riki Stichting.