Creatieve workshops bij Cultuurhuis Wherelant tijdens PurVak
Creatieve workshops bij Cultuurhuis Wherelant tijdens PurVak (Foto: aangeleverd)

Lekker creatief doen tijdens PurVak

PURMEREND - Op donderdag 2 en vrijdag 3 januari kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar tijdens PurVak weer meedoen met gratis creatieve workshops in de ateliers van Cultuurhuis Wherelant. Deze editie is het thema 'Verbinding' en elke docent zal daar op zijn of haar eigen wijze invulling aan geven. Per dag zijn er vijf verschillende activiteiten. Ook ouders zijn van harte uitgenodigd deel te nemen.

Twee dagen lang zijn er superleuke workshops, waarbij er steeds weer iets anders te leren of ontdekken valt. Kom schilderen, boetseren, vilten of maak een vlaggetje voor aan het lint. Maak je eigen bibberspiraal of timmer erop los. De 'denkers' kunnen woorden rijgen bij het poëtisch knutselen. Bovendien kun je je eigen stempel maken en uitproberen op het grote groeikunstwerk in de foyer. Of gebruik 'm in je unieke zelfgemaakte agenda voor 2020.

Ouders en grootouders kunnen op donderdag meedoen met het maken van de langste tuftuf-trein en een spannende bibberspiraal. Op vrijdag zijn ze van harte welkom bij een bijzondere workshop, waarbij we ons laten verrassen door de uitkomsten van een 'artificial intelligence app' op de iPad. Welke afbeelding genereert de app en zet ons aan het werk?

Het ochtendprogramma is van 10.00 tot 12.30 uur. Het middagprogramma van 13.30 tot 16.00 uur. Kom s.v.p. zoveel mogelijk bij de start van de ochtend of middag in verband met de uitleg. Kijk voor alle kinderactiviteiten en locaties op www.purvak.nl.