Locoburgemeester Harry Rotgans nam een fraaie bos bloemen mee.
Locoburgemeester Harry Rotgans nam een fraaie bos bloemen mee. (Foto: Han Giskes)

Ontmoetingen in bus leiden tot 60 jaar huwelijk

PURMEREND - Locoburgemeester brengt bezoek aan echtpaar Van Leersum-Imminga Locoburgemeester Harry Rotgans brengt op donderdag 11 juli om 11.30 uur een felicitatiebezoek aan het echtpaar Ton en Ans van Leersum-Imminga ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijk.

Ton (86) is geboren in Amsterdam. Ans (83) is geboren in Scheemda. Toen Ans tijdens de oorlog met haar ouders naar Amsterdam verhuisde, kwam zij Ton een paar keer tegen in de bus. Later leerden ze elkaar kennen bij dansles en kregen verkering.

Inwonen

Na een verkeringstijd van 3 jaar ging het stel trouwen en inwonen bij de moeder van Ton in Tuindorp Oostzaan. Via het werk van Ton kregen ze een eigen woning toegewezen. Ton en Ans kregen een zoon en een dochter. Ook werden ze de trotse grootouders van een kleinzoon.

59 jaar geleden zijn ze in Purmerend komen wonen. Het bevalt hen hier heel goed. Vroeger werkte Ton als machinebankwerker bij de NDSM. Na het faillissement van NDSM heeft hij nog een aantal jaar bij de machinefabriek van Duijvis gewerkt.

Ziekenhuis

Ans heeft 25 jaar in het St. Liduina Ziekenhuis, later in het Waterlandziekenhuis, gewerkt. Ze werkte in de huishoudelijke dienst van het laboratorium.

Ton tekent graag. Hij heeft voor de krant getekend en op het stadhuis heeft ook werk van hem gehangen tijdens een expositie. Verder hield hij van motorrijden en deed hij veel op de computer. Ans houdt ook van creatief bezig zijn. Ze doet zij onder andere aan schilderen, vouwt servetten en maakt kaarten.

Om het jubileum te vieren zijn Ton en Ans gezellig met de kinderen uit gaan eten.