De zanger stond al eerder voor een bomvolle Koemarkt te zingen.
De zanger stond al eerder voor een bomvolle Koemarkt te zingen. (Foto: Han Giskes)

Alberto Nicolay samen met Stedelijk Orkest op podium

PURMEREND - Alberto Nicolay en Stedelijk Orkest sluiten gezamenlijk de Poortersfeesten af. Nicolay en de orkestleden van 'Stedelijk' zingen en begeleiden op zondagmiddag 2 juni drie nummers. Eén van Guus Meeuwis, Leef van André Hazes jr. en That's Where Friends Are For. Het laatste nummer is door onder meer Dionne Warwick, Cilla Black, Rod Stewart en onze eigen Trijntje Oosterhuis vertolkt. Voordat de muzikale slotact van de 11e Poortersfeesten klinkt, zal Alberto Nicolay uit eigen reportoire putten.

Purmerendse zanger en orkest sluiten op 2 juni Poortersfeesten af

De Purmerendse zanger/entertainer heeft er duidelijk zin in. "Het is niet de eerste keer dat we samen optreden. Dik 15 jaar geleden stonden Stedelijk Orkest en ik in De Purmaryn. Ik vind dit weerzien heel speciaal. Stedelijk is een geweldig orkest en dat ik daar voor deze gelegenheid mee mag optreden, is super", aldus Alberto.

Het was een van de bestuursleden van de stichting Poortersfeesten die de zanger en het orkest samen bracht. Vandaag repeteren het orkest en Alberto Nicolay voor het optreden van 2 juni.Alberto Nicolay, van 6 juli 1968, begon 34 jaar geleden in de muziek. Niet als zanger maar als drummer

Zie verder pagina 9