Een deel van Stedelijk Orkest tijdens een optreden in De Purmaryn.
Een deel van Stedelijk Orkest tijdens een optreden in De Purmaryn. (Foto: Aangeleverd)

Alberto en 'Stedelijk' sluiten Poortersfeesten af

Vervolg van voorpagina

van een buurtbandje in Amsterdam. Via via kwam hij achter de microfoon terecht. Twee jaar achtereen vermaakte hij de gasten van het bekende café Bolle Jan in de hoofdstad en was hij de aanjager tijdens de dinnershows bij hotelketen Van der Valk. Vervolgens nam hij deel aan Vara's Parade de Beste, KRO's Sound Mix Show en maakte hij naam in Studio 21 op het Mediapark in Hilversum.

Inmiddels heeft Alberto zes singles uitgebracht waaronder 'Kom Met Me Dansen', 'Is Mijn Hart Wel Groot Genoeg' en 'Een Nieuw Begin'.

Stedelijk Orkest Purmerend ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een kwalitatief hoogstaand orkest dat met verschillende muzieksoorten en thema-voorstellingen inmiddels volle Purmarynzalen trekt. Dat succes is met name te danken aan de toegankelijke muziek en de presentatie tijdens de voorstellingen waar voor het publiek altijd voldoende te beleven valt.

Inmiddels heeft het orkest een aantal edities Zang Talent gehouden waarbij lokaal en regionaal zangtalent de gelegenheid krijgt te zingen bij een groot orkest. Een vaak nieuwe en direct welhaast verslavende ervaring voor de meeste deelnemers. Stedelijk Orkest kiest er bij dit evenement voor geen competitie-element in te voeren, maar selecteert voor op kwaliteit en gaat vervolgens met de talenten aan de slag om een zinderende zangshow neer te zetten.

Samenwerking NKT

Elk voorjaar geeft het orkest een themavoorstelling in De Purmaryn. Stedelijk Orkest zoekt zoveel mogelijk de samenwerking met lokale artiesten en talent. Zo werkte het gezelschap samen met de NKT Theaterschool, wat bijvoorbeeld resulteerde in een succesvolle Disneymusical. In 2014 kreeg die samenwerking een vervolg.