Plan voor 460 woningen langs spoor in Wagenweggebied

Woningen Wagenweggebied

PURMEREND - Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een intentieovereenkomst met gebiedsontwikkelaar BPD. In deze overeenkomst staan plannen om toe te werken naar de bouw van zo'n 460 appartementen langs het spoor in het oostelijke deel van het Wagenweggebied.

Op de locatie liggen nu nog onder andere de voormalige Heron-garage en een onbemand tankstation. De eigenaar van dat tankstation is ook eigenaar van de Carex-garage naast het Tramplein. Met deze eigenaar is afgesproken dat hij het tankstation langs de Burgemeester D. Kooimanweg verkoopt aan BPD. De gemeente helpt hem te zoeken naar een alternatieve locatie en gaat onderzoeken of het mogelijk is om zowel het tankstation als de garage te verplaatsen naar het P&R-terrein op de hoek van de Verzetslaan met de Jaagweg. Als dit lukt, wordt voor de plek van de Carex-garage een plan met nog eens 8 appartementen ontwikkeld.

Wethouder Thijs Kroese: "Het is een win-winsituatie voor Purmerend. Het plan past helemaal binnen het 30-30-40 woonbeleid. Het gaat om een enorm aantal woningen, van sociale huur tot het hogere segment en op een centrale plek in de stad die daar ontzettend van gaat opknappen."