Afbeelding
(Foto: Pim de Vries)

Andrea Vos

Vervolg van de voorpagina

schap van regisseur Jaap Dijkhuis. "Die man is zo goed. Hij snapt het, voelt de sfeer goed aan en weet je ertoe te brengen tot het uiterste te gaan", zegt Andrea.

Haar ervaring is bovendien dat vertolkers van opera en operette groeien naarmate de jaren vorderen. "Het geldt voor alle klassieke solisten. Ik ben nu 50, maar ik ontdekte bijvoorbeeld tien jaar geleden dat er veel meer diepte in mijn stem zat. Dat komt ook door de ervaring. Ik moet ook heel eerlijk zijn door te zeggen dat ik qua stem een enigszins moeizame periode achter de rug heb. Dat is voornamelijk te wijten aan hormonale klachten, die zich nu eenmaal voordoen bij vrouwen op een bepaalde leeftijd. Het gekke is dat daar in het wereldje nooit over wordt gesproken. Als je aan anderen vraagt hoe het gaat, zeggen veruit de meesten dat het goed gaat. Maar ik weer intussen beter. Gelukkig heb ik mijn stem nu bijna weer op orde, maar het was een uitdaging. Ik zit nu weer lekker in mijn vel en ben zo blij dat die nare tijd achter me ligt", zegt ze met een tevreden blik.

De Lustige Witwe

Van september tot en met december zit de druk er bij Andrea Vos redelijk hoog op. Naast haar gebruikelijke en ad hoc binnenkomende optredens en de repetities (twee en soms drie keer per week) voor Die Lustige Witwe acteert ze nu ook. Ze speelt Annie in de pilot Herberg de Gauwe Geit, een serie met een fikse knipoog naar Het Schaap met de Vijf Poten.

Andrea: "Annie is het domme blondje dat vaak nietszeggende teksten uitkraamt en heel af en toe met een opmerkelijke uitspraak komt. Annie zit ook op Tinder. Het is een hartstikke grappige serie. Of het iets gaat worden moeten we afwachten. En wanneer het op TV komt is ook nog niet bekend."

Grootste passie

Ondanks de zijstap naar het acteren blijft het zingen een eindeloze ambitie van Andrea Vos. "Nogmaals, ik heb een hartstikke leuke parttime baan bij de gemeente en ik werk met heel leuke collega's. Maar zingen is toch mijn grootste passie, dat wil ik altijd wel."

Kerkje Kwadijk

Op zaterdag 7 en zondag 8 september staat Andrea Vos, samen met Agnes Kaufmann en Steven Schilp, in het programma 'It's All Darling' in het kerkje van Kwadijk. Met een programma waarin opera, musical en pop elkaar afwisselen. Zaterdag begint het programma om 20.00 uur, zondag om 14.00 uur.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Belangstellenden kunnen contact opnemen met 06 15 83 58 84.