Burgemeester Don Bijl als middelpunt van de gedecoreerden.
Burgemeester Don Bijl als middelpunt van de gedecoreerden. (Foto: Han Giskes)

Burgemeester speldde onderscheidingen op

PURMEREND Burgemeester Bijl reikte negen Koninklijke Onderscheidingen uit aan Purmerenders. Hij speldde acht keer de medaille behorend bij Lid in de Orde van Oranje Nassau op en een keer die van Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De Ridderorde was voor Wim Hoogterp (66), vanaf zijn prille jeugd slechtziend en vanaf 1987 blind. Hij is actief als commissielid van de afdeling goalball van het Fonds Gehandicaptensport en voorzitter van goalballvereniging de Dwarsliggers en penningmeester van de showdownvereniging in Purmerend. In alle gevallen sporten voor visueel gehandicapten. De kersverse Ridder is bovendien vrijwilliger bij Spurd en een belangrijke schakel in de denktank 'aangepast sporten'. Daarnaast geeft hij in die hoedanigheid clinics goalball op scholen.

Ronald van Delden (53) ontving een Koninklijke onderscheiding. Hij zette zich onder meer in als vrijwilliger bij RTV Purmerend, als vrijwilliger en bestuurslid bij de Ilpendamse Fanfare, als webmaster bij de Stichting Veteranen Purmerend en bij de Stichting 4 en 5 mei Comité.

Ook mevrouw A. de Graaff (80) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar activiteiten als secretaris en voorzitter van de BOOG Nederland, vrijwilliger bij woonzorgcentrum Het Schouw en docent computervaardigheden aan senioren. Zij voldoet aan het criterium 'iemand die zich geruime tijd ten bate van samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd'.

Henk de Kruijf (77) kreeg een lintje vanwege zijn inzet als vrijwilliger en penningmeester bij volleybalverenigingen Purvo en VIP, bestuurslid en vrijwilliger van de wijkkerngroep Wheermolen, voorzitter van de belangenvereniging voor Huiseigenaren Wheermolen II en bestuurslid van de Sportraad.

Wil Molevelt-Dorst (75) werd ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege haar betrokkenheid bij de christelijk maatschappelijke vrouwenvereniging Passage, het Purmerends Gemengd Koor en de Protestantse Gemeente Purmerend.

Peter Steenbergen (56) kreeg de onderscheiding voor zijn activiteiten bij voetbalvereniging De Wherevogels. Hij was trainer, coach van jeugdteams, organisator van toernooien, jeugdvoorzitter, vicevoorzitter en is momenteel voorzitter.

Bovendien was er een Koninklijke Onderscheiding voor Koos Veltman (64) vanwege zijn tomeloze inzet bij Rugby Club Waterland. Hij fungeerde onder meer als jeugdbestuurslid, vertegenwoordiger in het Landelijk Jeugd Overleg en linesman bij ereklasse wedstrijden.

Mevrouw G.B. Vermeulen-van Velsen (79) ontving een lintje dankzij de organisatie van diverse activiteiten als de jaarlijkse avondvierdaagse en tevens de catering.

Tot slot is ook Herre van de Waerdt (65) Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is werkzaam als directeur basisonderwijs van Stichting Confessioneel Primair Onderwijs Waterland, onder andere vrijwilliger bij Stichting Bam Bam, voorzitter en beheerder van De Doortocht en voorzitter van het MOG koor.