Oproep voor lied over Purmerend

PURMEREND - De Purmerendse Elly Kubinga zou graag zien dat bij een volgende editie van Tongen in Purmerend een heus Purmerends lied als slot wordt gemaakt en gezongen. Ze doet een vriendelijke doch klemmende oproep aan een creatieve tekstschrijver (m/v).

Dankbare lezeres wil culinair evenement Tongen in Purmerend eren en met een meezinger nog meer leven inblazen

De Purmerendse laat het volgende weten: "Op maandag 7 oktober mocht ik aanwezig zijn bij het evenement Tongen in Purmerend, georganiseerd door Stichting Vrienden voor Purmerend. Diverse restaurants hadden hun deuren geopend om zo'n 900 mensen uit Purmerend en de Beemster gratis te laten genieten van een maaltijd gebakken tong. Al bij de aankomst bij het restaurant werd ik verrast door het grote aantal vrijwilligers, waaronder scholieren, die zich inzetten de met auto's en busjes opgehaalde mensen veilig naar binnen te helpen. In een gezellige ruimte werden wij onthaald en bediend door vriendelijk en attent personeel. Het bleek een voortreffelijk drie-gangen menu."

Heerlijk en gezellig

"Tijdens het eten kwam een zanger de stemming verder verhogen met bekende meezingers met name Amsterdamse. Het was kortom heerlijk en heel gezellig. Een groot compliment is daarom op zijn plaats voor de organisatie en alle vrijwilligers die zich hebben ingezet deze gebeurtenis, ook logistiek, tot een succes te maken."

"Als geboren Purmerendse heb ik echter toch iets gemist namelijk een lied over Purmerend. Hoe leuk zal het zijn als bij een volgende keer 'Tongen' of bij een ander evenement, dat georganiseerd wordt voor Purmerenders, besloten wordt met een meezinger over Purmerend, in plaats van over Amsterdam?"

Leuk en pakkend

Elly zegt zelf niet te kunnen dichten. Vandaar een oproep aan iemand om een leuke en pakkende tekst te maken op een bekende melodie. "Zodat een initiatief van de Vrienden voor Purmerend voortaan een echte Purmerendse slotnoot krijgt. Want dat zou het evenement nog feestelijker maken."

Lid Dichterskring

Elly Kubinga doet bij dezen de suggestie dat het misschien een mooie opdracht is voor een lid van de Dichterskring.