Fragment uit So Long, my son.
Fragment uit So Long, my son. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Overzicht van de films die Filmhuis Purmerend de komende dagen in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11 draait.

Vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober So long, my son van Xiaoshuai Wang, China, 2019, 185'.

In zijn prachtige 'So long, my son' laat de Chinese filmmaker Xiaoshuai Wang de hartverscheurende impact zien van de Chinese eenkindpolitiek (1979-2015) op de gewone burger. Hij heeft zijn verhaal gegoten in een magistraal familie-epos dat drie decennia beslaat. Voor elke ouder is de dood van een kind het ergst denkbare, maar nergens is dit zo erg als in China, waar het lange tijd slechts toegestaan was om één kind te krijgen. Dit is wat Yaojun Liu en Liyun Wang overkomt, wanneer hun zoon tijdens het buitenspelen verdrinkt. Een herkansing zit er niet in, omdat Liyun na de abortus van haar tweede kind onvruchtbaar is geworden. Het stel vlucht vervolgens naar de andere kant van het land, weg van de herinneringen aan hun kind. Maar ook daar lijkt alles van waarde zijn betekenis te hebben verloren en hebben ze alleen elkaar nog. Intussen zie je de decennia in prachtige shots langs hen heen tikken.

Op dinsdagmiddag en -avond 22 oktober Au bout des doigts van Ludovic Bernard, Frankrijk / België, 2018, 106'.

In de film 'Au bout des doigts' valt naast de fraaie muziek volop te genieten van twee ijzersterke acteurs: Lambert Wilson en Kristin Scott Thomas. Wilson speelt de conservatoriumdirecteur die de muzikaal begaafde crimineel onder zijn hoede neemt en Scott Thomas de strenge lerares die de jonge pianospelende inbreker de verschillen tussen de octaven bijspijkert.

De 20-jarige Mathieu Malinski is een getalenteerde pianist, maar zijn liefde voor de muziek houdt hij voor zijn omgeving liever geheim. Hij waakt over zijn broertje David en helpt zijn moeder die haar tijd moet verdelen over verschillende banen sinds zijn vader hen in de steek liet. Wanneer Mathieu in aanraking komt met de politie krijgt hij hulp van Pierre, het hoofd van het conservatorium. In ruil daarvoor moet Mathieu een taakstraf uitvoeren in het conservatorium. Pierre ziet al snel hoe getalenteerd Mathieu is en heeft dan ook grootse plannen voor hem in het vizier.

Filmhuis Purmerend draait deze film in 't Stamhuis, Kerkstraat 11, 1441 BL Purmerend. De middagvoorstelling begint om 13:30 en de avondvoorstelling om 20:30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00).

U kunt reserveren voor deze film op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden.

Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.

Afbeelding