De heer en mevrouw Brak met burgemeester Bijl.
De heer en mevrouw Brak met burgemeester Bijl. (Foto: Han Giskes)

Burgemeester op felicitatiebezoek

PURMEREND - Het is alweer een tijd geleden, maar het feest was er niet minder om. Burgemeester Don Bijl bracht onlangs zijn welgemeende felicitaties over aan het echtpaar Ton en Loes Brak-Borman. Zij waren 60 jaar getrouwd.

Ton (81) en Loes (79) zijn beiden geboren in de Jordaan in Amsterdam. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst bij een oom van Ton. Na een jaar verkering trouwden ze. Ton en Loes woonden eerst in bij de moeder van Loes. Later kregen ze een eigen woning en hebben ze nog 40 jaar in de Jordaan gewoond.

Ton en Loes hebben twee zoons en een dochter en zijn trotse grootouders van vijf kleinkinderen. Na Tons pensioen verhuisden ze naar Purmerend. Ton wilde altijd al graag een huis met een tuin. Inmiddels wonen ze hier alweer 18 jaar met veel plezier.

Ton werkte in de bouw. Ook hier in Purmerend heeft hij veel mee helpen bouwen. Onder andere de flats aan de Meteorenweg. Ton was daarnaast teamleider van een korfbalvereniging en hielp mee met het organiseren van klaverjasavonden. Loes heeft zelf jarenlang korfbal gespeeld.

Loes deed in haar vrije tijd mantelzorg. Ton verzamelde vroeger telefoonkaarten en postzegels. Dat laatste doet hij nu nog steeds. Verder hadden Loes en Ton jarenlang een chalet op de camping in Putten en later in Voorthuizen.