Project Appel tijdens Kunstroute Beemster

BEEMSTER - Aanstaand weekend is er weer de Kunstroute in de Beemster. Ruud Streefkerk is een van de deelnemers en exposeert in het paasweekend, op zondag 21 en maandag 22 april, van 12.00 tot 17.00 uur aan Leeghwaterstraat 26.

Kom langs en bezoek de expositie Project Appel!

Ruud over zijn project: "De vergeten appel is met ons mee op reis geweest naar het noordelijkste puntje van Noorwegen, maar onderweg niet opgegeten, en tenslotte weer thuis in de fruitschaal beland. Hij is in de zomer klein begonnen en daarna gegroeid en rijp geworden, mooi van kleur, glanzend en strak in zijn vel. Maar inmiddels is hij een beetje uitgedroogd. Wat doe ik ermee? Vindt hij de weg naar de composthoop, of zal ik hem verder gaan volgen?"

Streefkerk besluit het tweede te doen en gaat hem vastleggen. Langzaam droogt hij verder uit en dag na dag maakt hij er een werk van.

Vocht verliezen

De appel begint langzamerhand steeds meer vocht te verliezen, de huid wordt slapper, er ontstaan rimpels en vlekjes: de ouderdom slaat toe. De rimpels worden groeven, maar de glans blijft, net als de schoonheid.

De veroudering gaat nu elke dag een nieuwe fase in. De schil gaat steeds meer een eigen leven lijden, met steeds interessanter groeven, welhaast bergketens.

Volledig programma

De kleur vervaagt, hoewel de oppervlakte nog wat glans behoudt, tot er een beurse plek ontstaat. Voor volledige programma van Kunstroute Beemster kijk op: www.kunstroutebeemster.nl