Vreugde na het behalen van de titel.
Vreugde na het behalen van de titel. (Foto: Laurens Deelen)

Sandow nieuwe hoofdklasser

PURMEREND - ZVVO Sandow overleefde in blessuretijd de enig overgebleven concurrent Parkstad na een waanzinnig spannende wedstrijd. Het werd 7-7.

Beide ploegen gingen tot halverwege de tweede helft gelijk op in een zinderende wedstrijd om het kampioenschap. Sandow begon als gebruikelijk zeer aanvallend, maar Parkstad counterde succesvol naar een 3-3 ruststand.

In de tweede helft bracht Rowin Mol zijn team tweekeer op voorsprong, maar de Amsterdammers kwamen steeds langszij en na een mindere fase waarin Parkstad naar 5-7 uitliep zorgde Mol ook voor de aansluitingstreffer, waarna Dennis Jansen diep in blessuretijd de bevrijdende treffer scoorde. Daarna kon het reeds geplande feest in sportcafé De Beuk kon losbarsten.