De kinderen moeten straks, nota bene in de spits, dit drukke kruispunt oversteken. Waar van alle kanten auto's rijden.
De kinderen moeten straks, nota bene in de spits, dit drukke kruispunt oversteken. Waar van alle kanten auto's rijden. (Foto: Jayne Ackermans)

Ouders De Weidevogels blijven tegen huisvesting in De Marimba

PURMEREND - Met het ondertekenen en vervolgens aanbieden van 416 protestbrieven, dit aantal vertegenwoordigt bijna 90%, hebben de ouders van openbare basisschool Weidevogels het college en de gemeenteraad duidelijk gemaakt dat hun 'nee' tegen de gedwongen huisvesting van een deel van de leerlingen naar de 800 meter verderop gelegen De Marimba menens is.

door John Bontje

"Dit had op een veel prettiger wijze opgelost kunnen en moeten worden"

Ouders en Medezeggenschapsraad (MR) van de school hebben het sterke gevoel dat ze aan alle kanten gepiepeld zijn. "Hier speelt een of ander schimmig politiek spelletje. Om de verwachte groei van de school op te vangen, is destijds naast onze school een zogeheten piekgebouw neergezet. Hier mogen de leerlingen nu niet naartoe omdat dit pand is weggegeven aan Het Plankier. Deze plotselinge actie is tussentijds bedisseld. De schoolleiding, de MR en de ouders hebben hier nooit van geweten", klinkt het strijdvaardig.

Significant detail is dat het tekort al twee jaar bij partijen bekend is en er al die tijd (ogenschijnlijk) niks is gebeurd.

Stikken of slikken

Deze krant praat met twee leden van de actiegroep, Bo de Wit en Jayne Ackermans. Zij zijn ouders van twee kinderen op OBS De Weidevogels. Evenals de andere ondertekenaars van de petitie zijn ze hels over de in hun ogen gecreƫerde stikken-of-slikken situatie."Dit had op een veel prettiger wijze opgelost kunnen en moeten worden. "Onze school groeit en dat zal de komende jaren niet anders zijn, want er komen in de buurt alleen maar huizen bij. Wij opteren voor noodlokalen, een interne verbouwing of huisvesting in het naastgelegen Plankier waar nu twee lokalen leeg staan. Daar hadden de kinderen vooralsnog naartoe gekund. Maar omdat Stichting Confessioneel Onderwijs Waterland (CPOW), waaronder Het Plankier valt, heeft aangegeven dat medegebruik door Weidevogels te veel impact heeft voor de leerlingen, structuur en de visie van Het Plankier, heeft de gemeente dit advies klakkeloos overgenomen. Dit terwijl de scholen heel simpel middels een wandje fysiek volledig gescheiden kunnen worden. Nu moeten onze kinderen straks dagelijks in de drukke ochtendspits en langs

Zie verder pagina 15