Fietsen langs oorlogsverleden

PURMEREND - In samenwerking met het Gilde wordt zondag 28 april een fietstocht langs het oorlogsverleden van Purmerend georganiseerd.

De tocht begint bij het monument op de Kaasmarkt. Daarna richting Neck, waar wordt stilgestaan bij het onderduikadres Kanaaldijk 53 en het Pieter Slooten monument.

Stop bij boerderij

Daarna gaat het naar het monument aan de Jaagweg en langs de voormalige Rijks hbs, later omgedoopt tot RSG (Rijksscholengemeenschap) aan de Wilhelminalaan. Van daaruit wordt door de tunnel onder de Verzetslaan koers gezet naar de Westerweg. Hier is een gepland bij boerderij Groenewoud en het monument vóór de Purmerkerk.

Vervolgens voert de route naar de begraafplaats aan de Purmerweg met de oorlogsgraven op het ereveld. Tot slot gaat men naar de plek van de Wherebom en villa Houtheuvel aan de Purmersteenweg.

Gratis deelname

De tocht is een kleine 15 km lang. Deelname is gratis. Start om 13.30 uur bij de VVV-museumshop, Peperstraat 35. Opgeven voor deze tocht uiterlijk vrijdag 26 april voor 13.00 uur bij de museumshop. Telefoon 0299 207022, openingstijden van de shop zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.