ZVVO Sandow doet goede zaken en wint van stugge hekkensluiter

PURMEREND - ZVVO Sandow heeft tegen de hekkensluiter Zeemacht uit Den Helder met 6-4 gewonnen. Dat bleek uiteindelijk een uiterst stugge tegenstander te zijn. Lang ging het duel gelijk op, maar Sandow trok aan het langste eind.

De Purmerendse formatie begon aanvallend met overwicht, maar kwam in de 2e minuut met 1-0 achter door slecht te verdedigen. Acht minuten trok Dennis Pals de stand gelijk uit een vrije trap op de cirkel.

Vloeiende aanval

Vervolgens was het de beurt aan Laurens Deelen, hij bracht de stand op 2-1 uit een vloeiende aanval. Zeemacht scoorde echter al snel de gelijkmaker en de Purmerenders kwamen kort voor rust zelfs op achterstand door een eigen doelpunt van Dennis Jansen. Na een scrimmage voor het Purmerendse doel.

Helders doelpunt

Zeven minuten na de draai werd het 3-3 door Nigel Daniƫls op aangeven van Dennis Pals. Vijf minuten later scoorde Laurens Deelen opnieuw uit een counter met Donny Gerver. Daarna leek Sandow los te komen, want de 5-3 voorsprong ontstond uit een eigen doelpunt toen een Helderse verdediger een voorzet van Dennis Jansen onderschepte en de bal pardoes in het eigen doel belandde.

Dennis Jansen wist met een fraaie solo nog 6-3 te scoren, maar kon Zeemacht enkele minuten voor tijd de eindstand nog naar 6-4 brengen.

Vrijdag 4 oktober om 21.05 uur speelt Sandow in de Oostwal in Sint Pancras tegen naaste concurrent Vrone 1.