Taalcoaches zijn nodig

PURMEREND - Gilde Purmerend en Omgeving biedt al heel lang hulp bij het leren van de Nederlandse taal. Heel veel mensen hebben baat bij gehad bij Samenspraak. Door deze ondersteuning zijn mensen in staat gesteld een opleiding te volgen, hebben zij een baan gevonden, hebben ze beter contact met hun buren gekregen of durven ze zelf ergens op af te gaan. Kortom, het leven wordt daardoor prettiger voor hen.

Dat is niet onopgemerkt gebleven. Op zaterdag 9 november krijgen veel anderstaligen hun certificaat uitgereikt voor hun inzet en kennis van de Nederlandse taal. Dat betekent dat er plaatsen vrijkomen voor nieuwe mensen. Maar ondanks het grote aantal taalcoaches is er nog steeds een wachtlijst.

Aanmelden

Lijkt het u leuk om een anderstalige te helpen met de Nederlandse taal? Meldt u dan aan bij Samenspraak van Gilde Purmerend en Omstreken. U wordt gekoppeld aan een anderstalige na een intake. Daarbij wordt rekening gehouden met leeftijd, ervaring en hobby's. U bepaalt in overleg met de cliƫnt waar en wanneer u afspreekt. Er zijn regelmatig bijeenkomsten van taalcoaches waar u met vragen terecht kunt en informatie krijgt.

Kijk op de website www.gildepurmerend.nl onder kopje activiteiten vindt u informatie over Samenspraak en hoe u contact kunt leggen.