Paul Kuijt voor de blikvanger met modellen van Floris van Bommel in de winkel.
Paul Kuijt voor de blikvanger met modellen van Floris van Bommel in de winkel. (Foto: aangeleverd)

Pontman Schoenen bestaat 90 jaar

PURMEREND - Pontman Schoenen is sinds vele decennia een begrip in Purmerend en wijde omgeving. Sterker nog, de schoenenzaak viert dit jaar het 90-jarig jubileum.

Winkel van Jaap Pontman in 1959 over naar familie Kuijt

Het was Jaap Pontman die de zaak in 1929 startte in de Willem Eggertstraat. In 1959 is de winkel verhuisd naar de huidige locatie in de Breedstraat, middenin het centrum van Purmerend. De winkel is in 1968 overgegaan naar de familie Kuijt en in 1993 heeft Paul Kuijt de winkel overgenomen van zijn ouders.

Na meerdere verbouwingen, waarbij in 2003 ook bouwkundig veel aangepast is aan het pand, heeft de winkel in 2016 nog een metamorfose ondergaan.

Floris van Bommel wand

De Floris van Bommel wand, waarop 32 modellen geplaatst kunnen worden met bijpassende riemen, is de blikvanger van de winkel. Naast Floris van Bommel staan er voor de heren onder andere Magnanni, Dubarry, van Bommel en Australian op de planken. Paul Kuijt: "Voor de dames hebben wij de bekende merken als Gabor, Via Vai, DL Sport, Peter Kaiser, Marcos Nalini, Hassia en Durea in huis."

Daarnaast verkoopt Pontman ook tassen van de merken Bulaggi, Burkely en Peter Kaiser en sokken van het merk Falke.

Cheque en verrassing

Om het 90-jarig bestaan te vieren geven Paul en medewerksters in oktober bij aankoop van een paar schoenen een jubileumcheque en een kleine verrassing cadeau. Let wel, zolang de voorraad strekt!

Paul tot slot: "Wij verwelkomen u graag in onze gezellige winkel, waar u, onder het genot van een kopje koffie, een keuze kunt maken uit ons ruime assortiment."

De schoenenzaak is sinds 1959 aan de Breedstraat gevestigd. In de loop der jaren zijn er diverse verbouwingen toegepast.