Jorian krijgt instructies.
Jorian krijgt instructies. (Foto: Evert Ruis)

Jorian en Mario slaan feestelijke 1e paal nieuwbouw van rugbyclub

PURMEREND - Rugbyclub Waterland zag lang uit naar het moment van afgelopen vrijdagmiddag. Het waren jeugdlid Jorian Romp en wethouder van onder andere sport Mario Hegger die het slaan van de 1e paal voor de nieuwe accommodatie voor hun rekening namen.

Let wel, het was de spreekwoordelijke 1e paal, want de heiers van Van 't Hek hadden eerder al 67 palen in de zompige grond laten zakken. Desondanks was het historische moment er zeker niet minder om. Logisch, want het huidige clubhuis - hoe kneuterig en gezellig ook - voldoet geenszins aan de sportieve eisen van deze tijd.

Voorzitter Robert Jonk vertelde de aanwezigen blij te zijn met het slaan van de heipaal, die voor de club synoniem staat aan mijlpaal. "Dit is de start van een mooie nieuwe periode voor de club. We zijn hier 36 jaar geleden begonnen, beschikken over een prachtige sportaccommodatie, maar het nieuwe clubhuis betekent voor ons meer houvast. We willen de club en de sport meer uitdragen in Purmerend en de regio", aldus een trotse voorzitter.

Rugbyclub Waterland is in de achterliggende bijna vier decennia uitgegroeid tot een bloeiende vereniging. Prestaties, gezelligheid en betrokkenheid hebben de club gevormd tot wat deze nu is.

Terwijl Mario Hegger op de bok van de heimachine zit, wacht Jorian Romp (links) geduldig zijn beurt af.