Zij gaan over enige tijd het centrum runnen. Derde van rechts initiatiefnemer Ahmed Muhamed.
Zij gaan over enige tijd het centrum runnen. Derde van rechts initiatiefnemer Ahmed Muhamed. (Foto: Han Giskes)

Medisch Centrum Kop West vordert gestaag

PURMEREND - Over niet al te lange tijd opent Medisch Centrum Kop West de deuren. In het centrum worden de disciplines fysiotherapie, huisartsen, bloedafname, praktijkondersteuner psycholoog, praktijkondersteuner astma/COPD, praktijkondersteuner ouderenzorg, verpleegkundige diabetes mellitus, diƫtiste, apotheek, bekkenbodemtherapie en acupunctuur gevestigd. Initiatiefnemer is Ahmed Muhamed, eigenaar van ESF Praktijk.

Muhamed raadpleegde de gemeente om te kijken of er een kavel vrij was. Van het een kwam het ander en mede dankzij een prima samenwerking met de juiste mensen bij de gemeente werd hij op het spoor gezet van een mooie en centraal gelegen kavel. Op loopafstand van de binnenstad.

Appartementen

Boven het centrum verrijzen 21 appartementen, die deel uitmaken van het totaalproject. Zodat Ahmed zich naast fysiotherapeut ook ontwikkelaar kan en mag noemen.

Bewoners van Kop van West, en de omliggende wijken, krijgen een complete gezondheidszorgvoorziening dichtbij. De initiatiefnemer is blij en trots over de aanstaande ontwikkelingen. "In de omgeving is nog geen enkele voorziening zoals deze."

De patiƫnten adviseren en helpen en vooral het werken met korte lijnen tussen de disciplines spreekt de initiatiefnemer vooral aan. De bewoners van Kop West zullen straks ervaren dat het allemaal samenkomt in het nieuwe medisch centrum.

De opening staat gepland in de loop van de komende maanden. Voor buurtbewoners en kennissen wordt een officieel moment wordt ingepland, zodat iedereen kan zien hoe het is geworden en wie de mensen zijn achter de in het centrum gevestigde praktijken.