Column Z Lijner

De kogel is door de kerk! Of beter nog: door het hotel. Het gemeentebestuur heeft voor het Beusebos gekozen als dé locatie voor het nieuw te bouwen hotel.

Hoteldebotel

Op 21 maart 2018 is de nieuwe raad gekozen en kort erna is het nieuwe College van B en W gevormd. Inzet bij de verkiezingen waren twee heikele punten: op de eerste plaats een hotel in het Beusebos en ten tweede géén hoogbouw op het terrein van Post NL.

Diepgravend onderzoek

Het College beloofde diepgravend onderzoek te doen naar mogelijke alternatieve locaties voor de vestiging van het hotel. Dat er een maand of tien overheen ging alvorens met de keuze naar buiten te komen, moet de indruk wekken dat het onderzoek inderdaad diepgravend is geweest.

Regie bij hotelketen

U zult mij niet horen beweren dat het allemaal flauwekul en voor de bühne is geweest. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de uiteindelijke regie zeer waarschijnlijk bij de hotelketen ligt en niet bij het gemeentebestuur. Het hotel wil hoe dan ook langs de A7 bouwen en op geen enkele andere plek.

Take it or leave it

Het was een kwestie van 'take it or leave it'. Alleen degene die koste-wat-het-kost het Beusebos in de huidige vorm willen behouden, geloven kennelijk nog dat het tij gekeerd kan worden. De overbelaste rechterlijke macht zal het nog druk krijgen met alle procedures die de Beusebosbehouders aankondigden en wellicht nog zullen aankondigen.

Ach toe maar, gelijk hebben betekent allerminst gelijk krijgen. Het besluit over het hotel is dus genomen. Nu nog die andere kwestie.

Wanneer horen we iets over de bestemming van terrein Post NL?