De topcast van Op Hoop Van Zegen. Met onder meer Bill van Dijk, Joke de Kruijff en Mariska van Kolck.
De topcast van Op Hoop Van Zegen. Met onder meer Bill van Dijk, Joke de Kruijff en Mariska van Kolck. (Foto: Roy Beusker)

Met deze krant naar 'Op Hoop van Zegen'

PURMEREND - 'Op Hoop van Zegen' is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Lezers van het Purmerends Nieuwsblad krijgen de gelegenheid om met aanzienlijke korting naar een van de twee optredens in theater De Purmaryn te gaan.

Een tientje korting op kaart voor oer-Hollandse musical

Knip de bon op deze pagina uit en vul 'm in. De normale prijs voor een kaartje is € 38,-. Met de bon, die u daags tevoren bij de kassa van het theater inlevert, betaalt u € 28,-.

Overlevingsgevecht

Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

Met fantastische hoofdrollen voor Bill van Dijk, Mariska van Kolck en Joke de Kruijf.

De musical-versie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. De musical 'Op Hoop Van Zegen' zal velen wederom ontroeren. "Kippenvel golft door de zaal op de momenten dat de vissers en hun vrouwen meerstemmig zingen".