Thuis in Leeghwater zoekt vrijwilligers

MIDDENBEEMSTER - Waardevol en voldoening gevend is het werk van vrijwilliger in een hospice. Hospice Thuis in Leeghwater in Middenbeemster is op zoek naar (nieuw) vrijwilligers. Zaterdag 6 april is een inloopmiddag.

Zaterdag inloopmiddag om kennis te maken en sfeertje op te snuiven

De vrijwilligers zijn van grote waarde. Zij voeren in de vier dagdelen, diverse taken uit. Zij assisteren bij de lichamelijke verzorging, helpen bij het toiletgang, verzorgen de maaltijden en verzorgen het wasgoed. Daar horen ook kleinhuishoudelijke werkzaamheden bij.

De belangrijkste taak van de vrijwilliger is er te zijn voor de bewoners en hun naasten. Dat geldt ook voor het houden van gezelschap met een praatje, even voorlezen of een wandeling.

Volgens rooster

Vrijwilligers bij Thuis in Leeghwater werken volgens een rooster. Het is de bedoeling dat een vrijwilliger per week een dienst van 4 uur draait en eens in de vier weken een dienst in het weekend.

Per dienst zijn altijd twee zorgvrijwilligers aanwezig. De aanwezige beroepsverpleegkundigen zijn eindverantwoordelijk voor de verpleegkundige zorg.

Sfeer proeven

Op zaterdag 6 april, van 13.00 tot 16.00 uur, is een inloopmiddag. Belangstellenden kunnen vrijblijvend sfeer proeven en kennis maken met het hospice. De koffie staat klaar.

Hospice Thuis is Leeghwater is gevestigd aan de Prins Mauritsstraat 4 in Middenbeemster.

Voor meer informatie kan men bellen. Het telefoonnummer is 0299 68 20 21. Of kijk op de website www.hospiceleeghwater.nl