Het voorgestelde hotel telt 12 verdiepingen en zal omgeven worden door een oase aan groen en natuur.
Het voorgestelde hotel telt 12 verdiepingen en zal omgeven worden door een oase aan groen en natuur. (Foto: aangeleverd)

Samen optrekken in plannen voor hotel en groen in kom A7

PURMEREND – Zoals bekend wil het college het 14 hectare grote gebied in de kom A7 conform het coalitieakkoord inrichten als natuur-, recreatie- en wandelbos met een educatief karakter. De resterende 2,3 hectare wordt uitgegeven voor een Van der Valk hotel. Of er compensatie komt voor de aan het hotel uit te geven grond, wordt nader onderzocht.

door John Bontje

Gemeente en Van der Valk willen een goede mix van natuur en ontspanning

De ambtelijke voorbereiding voor de wijziging van het bestemmingsplan loopt nu door. De verwachting is dat in het najaar de procedure van start kan gaan. Begin 2020 wordt het dan vastgesteld in de raad. Als deze in april instemt met het groen houden van de rest van de kom A7 en een voorbereidingskrediet hiervoor beschikbaar stelt, dan wordt komend najaar ook gestart met een participatietraject om een inrichtingsplan voor het bos te maken.

Er moet nog wel het nodige gebeuren alvorens de bouw van het 12 verdiepingen en 148 kamers tellende hotel van start kan gaan. Beseft ook Jan Matser, de aanstaande exploitant van het in de optiek van Van der Valk bovengemiddeld grote hotel. Matser, die

Lees verder pagina 11