Column Z Lijner

Purmerend, Waterlands goed. Ik weet niet goed wat ik met die slogan moet. Hoe zo Waterlands goed? Is het in de gemeente Waterland zo goed dat we daar in Purmerend jaloers op zijn? Ik mag toch hopen van niet. Vaststaat dat de reclamejongens er leuk aan verdienen, aan die slogan. Ik zou liever zien 'Purmerend, gewoon goed!'

Tijd te kort

In deze tijd van het jaar komt een mens gewoonweg tijd te kort om van alles dat onze stad te bieden heeft te genieten. De Poortersfeesten zijn nog met net achter de rug of vandaag, donderdag 27 juni, start Reuring. Je moet onder een steen leven om er niet iets van mee te krijgen.

De stad bulkt trouwens dezer dagen van het culturele aanbod. Een etmaal bevat te weinig uren om overal van kunnen genieten. Zo was er anderhalve week geleden het éénakterfestival van lokale toneelgezelschappen en tegelijkertijd was er de geweldige musical Heerlijk duurt het langst, opgevoerd door Theatergroep Purple. Een spektakel dat door de amateurs van Purple op uiterst professionele wijze op de planken werd gebracht.

En dan neemt vervolgens het NKT bezit van De Purmaryn met ik-weet-niet-hoeveel voorstellingen. Cultuur, het klotst – om met Rutte te spreken - in Purmerend vandaag-de-dag tegen de plinten. En vergeet niet om ook eens een kijkje te nemen in het museum. Met de altijd weer indrukwekkende collectie Purmerends plateel, maar ook nu de interessante expo over 200 jaar Noordhollands kanaal.

Nooit meer klagen

Met recht mogen we zeggen 'Purmerend, gewoon goed!'. Vanavond bij de opening van Reuring op de Koemarkt, vrijdag in het Leeghwaterpark, zaterdag in de binnenstad én het park en zondag tenslotte het grootse muziekspektakel in het park. Nooit meer klagen dat er niets te doen is!