Gemeente, in de persoon van wethouder Thijs Kroese, en Intermaris gezamenlijk op pad om antwoorden te krijgen.
Gemeente, in de persoon van wethouder Thijs Kroese, en Intermaris gezamenlijk op pad om antwoorden te krijgen. (Foto: aangeleverd)

Wheermolen-Oost denkt mee over wijk

PURMEREND - Gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris werken samen aan de vernieuwing van Wheermolen-Oost. Op het gebied van onder meer wonen, wegen en groen. De ambities en kansen voor de toekomst van de wijk staan beschreven in het Globaal Ontwikkelplan. Voordat het plan wordt vastgesteld, krijgen bewoners de gelegenheid om hun mening te geven. Dat kan online via www.wijwheermolen.nl of een enquĂȘte op straat tijdens de actieweek Wij Wheermolen, die tot en met 16 juni duurt.

Hoe ziet jouw Wheermolen-Oost er straks uit? Meer speelplekken? Meer ontmoetingsplekken? Meer groen of woningen? Door het beantwoorden van deze vragen denken bewoners van Wheermolen-Oost mee over de toekomst van hun wijk. Gemeente en Intermaris brengen de campagne Wij Wheermolen actief onder de aandacht, samen met partners en actieve bewoners uit de wijk. Hiermee hopen zij zoveel mogelijk reacties op het Globaal Ontwikkelplan op te halen.

Team Wheermolen

Daarnaast bezoekt een team deze week verschillende drukbezochte plekken in de wijk. Ook dan kunnen bewoners aangeven wat zij van het Globaal Ontwikkelplan vinden. Het team is zaterdagochtend 15 juni aanwezig bij Cafetaria Gean in winkelcentrum Makado en zondag 16 juni tijdens de Wheermolenmarkt. Kijk voor andere data en locaties op www.wijwheermolen.nl.

Gasloos maken

Aanleiding voor de vernieuwing van Wheermolen-Oost zijn de verouderde flats en de openbare ruimte die aan verbetering toe is. Bovendien moet de riolering aangepakt worden en is er een landelijke opgave om alle woningen in de toekomst gasloos te maken. Om dit aan te pakken moet het openbaar gebied op verschillende plekken open en ontstaan er kansen om dit anders in te richten. Het Globaal Ontwikkelplan is de basis voor de verdere ontwikkeling van Wheermolen-Oost.

Gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris werken samen aan de (her)ontwikkeling van de wijk Wheermolen-Oost in Purmerend.

Vernieuwing

Deze 50-jarige wijk is toe aan vernieuwing op het gebied van wonen en de openbare ruimte. Intermaris ging met de bewoners van de woningen al veel eerder in gesprek.

12 flats aangepakt

De aankomende jaren worden 12 flats in de wijk vernieuwd door renovatie of door sloop-nieuwbouw. Daarnaast zijn er plannen om meer woningen terug te bouwen en een diverser woningaanbod te hebben in verschillende prijsklassen.

Ook zijn de woningen straks duurzamer en energiezuinig. Verder wordt de infrastructuur van de wijk vernieuwd.