Stedelijk Orkest heeft een breed repertoire. Deze foto is gemaakt tijdens het nieuwjaarsconcert.
Stedelijk Orkest heeft een breed repertoire. Deze foto is gemaakt tijdens het nieuwjaarsconcert. (Foto: aangeleverd)

Stedelijk Orkest vertolkt Disney

PURMEREND - Op zondagmiddag 10 maart brengt Stedelijk Orkest een programma met de mooiste muziek uit de films van Disney. Plaats van handeling is theater De Purmaryn. Met speciale medewerking van Maarten Peters, die de bijbehorende verhalen vertelt. De aanvang is 14.30 uur.

Voor deze gelegenheid wordt De Pumaryn omgetoverd tot een magische plek. Disney muziek is voor iedereen bekend en daarmee heel toegankelijk. Voor het orkest is het leuk om te doen want er zitten uitdagende stukken bij, het is hele mooie muziek en in al zijn facetten ook muzikaal interessant om te repeteren.

Rijke muziek

Juist omdat het heel bekend is bij de jeugd, zowel de oudere jeugd (inmiddels volwassenen met kinderen) als de huidige kinderen die opgroeien met prachtige films van Disney, iedereen kan zich helemaal vinden in deze rijke muziek. Muziek die ook nog eens de fantasie prikkelt en uitnodigt tot meezingen.

Bekende films

Maarten Peters verbindt de diverse sprookjes aan elkaar met zijn vertellingen. Onder meer Peter Pan, Aladdin, Pocahontas, Lion King en nog vele andere bekende films passeren de revue. In de vertelling wordt natuurlijk gezongen en zal ook Luchtacrobatiek Purmerend van Milou van Onna haar kunsten vertonen.

Stedelijk Orkest hoopt dat alle bezoekers verkleed komen en hartstochtelijk meezingen. Donald Duck, Mickey en Goofy staan al in de coulissen, ze zijn er klaar voor.

De toegang voor volwassenen is € 12,50 en jeugd tot 16 jaar betaalt € 7,50. Voor het reserveren van kaarten kan men mailen naar kassa@depurmaryn.nl, via de website https://depurmaryn.nl/programma/stedelijk-vertelt-disney/ of telefonisch naar 43 22 05.