Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Bloomfeld Eventing Derby

REGIO - Stal Maarse organiseert zaterdag 9 en zondag 10 maart voor de vierde keer de Bloomfeld Eventing Derby op het complex van de LR & PC Beemster Ruiters aan de Nekkerweg 13a in Middenbeemster.

Komend weekeinde bij Beemster Ruiters

Eventing bestaat in principe uit drie onderdelen, te weten dressuur, een springparcours en daarna een crossparcours over natuurlijke hindernissen door weilanden en bos. In de winter kan dit niet gereden worden door de weers- en bodemgesteldheid zo is de Indoorcross ontstaan.

Erkend door bond

Stal Maarse heeft de wedstrijd op de grote buiten zandplaat van de Beemster Ruiters uitgezet en dat was voor de 3 eerdere edities een groot succes. Dusdanig dat de KNHS deze wedstrijdvorm een Eventing Derby heeft genoemd en heeft opgenomen in het eventingreglement. Bloomfeld Eventing.

Heel veel combinaties hebben de laatste weken met veel plezier crossles gekregen in groepjes van vijf. Eerst alle hindernissen oefenen met aanwijzingen van John Maarse en daarna het hele parcours achter elkaar. Blije pony's en paarden, jonge ruitertjes. De oudste ruiter is 73 jaar.

Spelregels

"Het klinkt misschien makkelijk springen over een hindernis maar met deze uitleg leren de ruiters hoe je dat doet over verschillende soorten hindernissen bv hoe rij je naar de mooi aangeklede waterhindernis 'de Corendon Pool' of hoe moet het tempo van het paard zijn naar 'Caroline's Puntje' een hele smalle hindernis, tussen de vlaggetjes door springen, het kan zómaar zijn dat het paard er langs loopt."

Uitdagend

Zondagmiddag wordt de zogeheten M rubriek verreden. Hierin verschijnen ook internationale ruiters met jongere paarden aan de start. Voor alle klassen die hoger starten past de parcoursbouwer de hindernissen aan.

Angelina: "Ik kan de bezoekers verzekeren dat het een uitdagende en spannende rubriek wordt, voor ruiters, paarden en pony's om te rijden maar het is ook een fantastisch schouwspel om te zien.

Iedereen is welkom om de ruiters aan te moedigen en te kijken naar spectaculaire sprongen. De entree is gratis. Er zijn lekkere versnaperingen en leuke stands om van te genieten.