Nieuwe uitstraling voor speelplek Roomvatstraat

PURMEREND - Toen gemeente Purmerend een brief stuurde met de vraag 'wat wil jij op de nieuwe speelplek zien?', wist Mila de Haan uit de Botertonstraat daar wel antwoord op. Zij maakte een prachtige tekening om de ambtenaren van de gemeente te laten zien wat er allemaal op de speelplek aan de Roomvatstraat terug moest komen. Dat enthousiasme was aanstekelijk en de ontwerper van de gemeente heeft dan ook zoveel mogelijk van het ontwerp van Mila meegenomen. Afgelopen woensdag mocht Mila de speelplek samen met wethouder Eveline Tijmstra openen.

Bij de beslissingen die de gemeente neemt, wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de inwoners. Ieder jaar worden diverse speelplekken in de stad vervangen. Inwoners uit de directe omgeving van de speelplek krijgen een brief met de vraag om, samen met de (klein)kinderen, via de website van de gemeente aan te geven waarmee zij het liefst op de speelplek spelen. Vervolgens gaat een ontwerper aan de slag om deze wensen zo goed mogelijk te verwerken.

Dat ook de jonge inwoners zo goed meedenken wordt zeer gewaardeerd. De jonge Mila maakte een uitgebreide tekening waarin zij duidelijk aangaf wat haar ideale speelplek is. Zoveel mogelijk van haar wensen zijn, samen met de wensen van de andere buurtbewoners, meegenomen. Om Mila te bedanken voor het meedenken, mag zij de speeltuin samen met wethouder Eveline Tijmstra openen.

Woensdag was ook sportbedrijf Spurd aanwezig met lekkere gezonde drankjes en een leuke speelactiviteit. Ook de andere buurtbewoners waren uitgenodigd om aanwezig te zijn en de speeltuin feestelijk in te wijden.