La dolce vita staat bekend als Fellini's meest toegankelijke film.
La dolce vita staat bekend als Fellini's meest toegankelijke film. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Programmering van de films die de komende dagen in Filmhuis Purmerend worden vertoond. Het adres is Kerkstraat 11 (tegenover theater De Purmaryn).

Vrijdag 13 en dinsdagavond 17 december om 20.30 uur Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn, Nederland, 2019, 98'.

Met hoofdrollen voor Carice van Houten en Marwan Kenzari. Het scenario is geschreven door Esther Gerritsen op basis van een idee van Halina Reijn naar aanleiding van ware gebeurtenissen. Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan.

Fisherman's friends

Zaterdag 14 (20.30 uur) en dinsdag 17 december (13.30 uur) Fisherman's friends van Chris Foggin, Verenigd Koninkrijk, 2019, 112'.

De eenzame en gevoelige Danny, werkzaam in de muziekwereld, strijkt voor een weekend met een aantal collega's neer in Port Isaac in Cornwall. Als buitenstaanders, met een neerbuigende houding naar eenvoudige vissers, worden ze in de plaatselijke pub niet erg hartelijk bejegend. Danny wordt uitgedaagd mee te zingen met een groep a capella zangers. Wat als een grap begint, neemt voor hem serieuzere vormen aan als hij de warmte en de saamhorigheid van de dorpsbewoners voelt. Daarbij wordt hij ook nog eens verliefd op zijn hospita, een alleenstaande moeder.

La dolce vita

Zondag 15 december (14.30 uur) La dolce vita Federico Fellini, Italië, 1960, 140'.

La dolce vita staat te boek als Federico Fellini's meest toegankelijke film. Een tijdloos en visueel overdonderend meesterwerk met betoverend camerawerk, een glansrol van Marcello Mastroianni en sfeervolle muziek van Oscarwinnaar Nino Rota. De andere belangrijke rollen worden gespeeld door Anita Ekberg (met de bekende scène in de Trevi-fontein), en Anouk Aimée.

Marcello is een columnist die het 'zoete leven' beschrijft van de high society van Rome. De film was genomineerd voor 4 Oscars, waarvan er een verzilverd werd. In 1960 werd hij bekroond met de Gouden Palm in Cannes.

De voorstelling begint om 14:30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00). Na afloop is er een kaas- en wijnproeverij. Kijk op de website voor meer informatie.

Reserveren voor alle films kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden.

Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.