Lever de punten in bij een van de vijf supermarkten.
Lever de punten in bij een van de vijf supermarkten. (Foto: aangeleverd)

Voor 9e keer Lions DE waardepuntenactie

PURMEREND - Het is alweer zes jaar geleden dat Lions Club Purmerend Whereland en Lions Club Purmerend Marktstaede besloten om in december DE-waardepunten in te zamelen voor pakken koffie voor de Voedselbank Purmerend en omgeving.

"Wij zamelden toen rond de 3 miljoen DE-punten in wat goed was voor circa 11.000 pakken koffie voor de Voedselbank. LC Purmerend Whereland herhaalde deze actie 2 jaar geleden en LC Purmerend Marktstaede wil dat dit jaar opnieuw doen", aldus een woordvoerder.

De waardepuntenactie van vorig jaar was een groot succes en resulteerde in 130.000 pakken koffie voor Voedselbanken Nederland, meer dan ooit.

Helaas leven nog veel te veel mensen onder de armoedegrens. Helaas ook in de Zaanstreek en in Purmerend en hun omgeving. Koffie bederft niet en als je van € 40,- in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur. December is bij uitstek de maand van gezelligheid en feestelijkheid, maar ook van saamhorigheid en betrokkenheid. Niet alleen deze maand, maar eigenlijk het gehele jaar door hoort koffie daar natuurlijk bij.

Acht jaar geleden konden dankzij de bijeengebrachte DE-punten een jaar lang elke week pakken koffie worden uitgedeeld aan de mensen die een voedselpakket van de Voedselbank ontvingen. Ook dit jaar zal de puntenopbrengst bij Douwe Egberts worden verzilverd en Douwe Egberts levert daarvoor heel veel pakken koffie.

Daarom gaat men door en gedurende deze maand gaan 122 Lionsclubs (ook meer dan ooit) en 60 Voedselbanken weer waardepunten inzamelen. LC Purmerend Marktstaede doet dit jaar ook weer mee. De inzameladressen zijn dit jaar in Purmerend bij:

Albert Heijn XL, Vomar Wormerplein/de Vriesplein, Vomar Weidevenne, Vomar Meerland/Purmer Zuid en Jumbo Gildeplein