Organisator Ricco Arcari met Marco Daman van Finish Profiles. Het Purmerendse bedrijf meldde zich dit jaar als grote sponsor.
Organisator Ricco Arcari met Marco Daman van Finish Profiles. Het Purmerendse bedrijf meldde zich dit jaar als grote sponsor. (Foto: Rodi Media/JB)

Disco zonder Drempels gaat landelijk

PURMEREND - Met niet aflatend enthousiasme en doorzettingsvermogen startte Purmerender Riccardo Arcari ruim twee jaar geleden met het evenement Disco zonder Drempels. Een discofeest voor mensen met een beperking in de breedste zin van het woord. Arcari had nimmer kunnen vermoeden dat de sprong in het diepe die hij destijds maakte, nu al is uitgegroeid tot een begrip.

door John Bontje

AFAS Live en landelijke sponsors tonen belangstelling

Het beproefde concept valt dusdanig in de smaak dat de eerste positieve gesprekken met de directie van AFAS Live, de voormalige Heineken Music Hall. Kijk er dus niet van op dat Disco zonder Drempels mettertijd in deze grote Amsterdamse zaal wordt georganiseerd. "Ik wil het dolgraag naar een landelijk niveau tillen", vertelt Arcari (alias DJ cripple X), die zelf is aangewezen op een rolstoel.

De derde editie van Disco zonder Drempels is op zondag 22 december, van 14.00 tot 17.00 uur in P3 in Purmerend. De line up van artiesten bestaat uit Ouwe Jongens Krentebrood, Jeroen Post, DJ Jeff Q en natuurlijk DJ cripple X. Rico verwacht dat zeker 200 bezoekers naar P3 komen om te genieten van een lekker swingend feestje. "Het evenement wordt goed gedeeld op Facebook en ook organisaties tonen veel interesse. Vorig jaar hadden we ongeveer 125

Zie verder pagina 11


Ricco's wens is om is om het evenement landelijk uit te rollen.