Column Z Lijner

Verwarrend, suggestief, uitdagend. Vorige week las ik voor het eerst over H20 (Htwintig). Aanvankelijk dacht ik iets over H2O (water) te lezen, hetgeen bij nader inzien volstrekt onzinnig bleek. Water is vanuit de klassieke oudheid beschouwd als een van de natuurelementen naast aarde, vuur en lucht. Onmisbaar voor alle vormen van leven.

H2O of H20

Onmisbaar en van levensbelang

Maar nee, H20 heeft niets met water te maken. Hoewel, als je het initiatief H20 aan een nader onderzoek onderwerpt, dan kom je al snel tot de conclusie dat het wel iets is dat voor Purmerend van meer dan grote betekenis kan worden. H20 wil Purmerend maken tot hét centrum voor Creatieve Tech, e-sports and gaming. Een wereld van en voor de jonge, ambitieuze computernerds waardoor Purmerend zich eindelijk eens echt 'op de kaart' kan zetten.

Grootse ambitie

De ambitie van H20 is groots en grenzeloos. In het gebouw waar nu nog het Regiocollege is gevestigd wil H20 nog dit najaar een IT-campus openingen.

Niet minder dan vier verdiepingen vol met digitale vernieuwingen. De sporthal moet omgetoverd worden tot een hal voor e-sporten met een toeschouwerscapaciteit van maar liefst 1000.

E-sporten in trek

E-sporten zijn enorm in trek; zowel bij deelnemers als bij bezoekers. Heuse professionals die on-line hun sporten wereldwijd beoefenen. Logisch, de wereld van de informatietechnologie kent geen grenzen.

Stel je toch eens voor dat er – zoals men verwacht – 10 miljoen mensen de sporten on-line volgen. Duizenden bezoekers per jaar, miljoenen volgers wereldwijd. En als er dan ook nog eens een HBO-opleiding in het gebouw komt, ja dan gaat Purmerend echt meetellen.

H20 verdient steun

De supertechneuten komen straks niet meer uit Delft of Eindhoven, nee 's-lands beste gamers, e-sporters en startups vinden straks hun oorsprong in Purmerend, of beter in Purmer Valley!! H20 verdient ruime steun.

De gemeenteraad spreekt deze week over het initiatief en het zal wel heel erg kortzichtig zijn om de gevraagde steun niet te verlenen. H20 zal Purmerend immers op de kaart zetten op een manier waar geen marketingbureau of snelle reclamejongen tegenop kan.

H20 is als H2O: onmisbaar en van levensbelang voor Purmerend.