De artiesten van Circus Parade duiken zondag overal in de binnenstad op.
De artiesten van Circus Parade duiken zondag overal in de binnenstad op. (Foto: aangeleverd)

Binnenstad één groot straattheater, circusfestival en muziekpodium

PURMEREND – Aanstaande zondag, 2 juni, gaat het compleet los in het centrum. Met als thema Purmerend's GOUD verklaart burgemeester Don Bijl om 12.45 uur de 11e Poortersfeesten voor geopend. Vanaf dat tijdstip tot circa 18.00 uur is hwet binnenstadgebied één groot straattheater, circus- en muziekpodium, eldorado voor kinderen en podium van oude ambachten. Zanger Alberto Nicolay en Stedelijk Orkest sluiten de festiviteiten gezamenlijk af.

Zondag 2 juni om 12.45 uur start van 11e GOUDEN Poortersfeesten

Het is weliswaar Don Bijl die officieel de gastheer is van deze 11e editie, maar de burgervader doet voor deze speciale dag graag een stapje terug voor de stadsreuzen Bram en Bregje, die vanaf de prille start, in 1989, dé gezichten zijn van het driejaarlijkse feest.

De organisatie, bestaande uit Hans Glandorf, Pieter-Jan Kraakman, Robert Wentink, Shemara en Marcel Beekveldt, Jan de Jonge, Michael van Baarsen en Wim Los, is er klaar voor. Evenals Evalien Brinkman en Tim van de Heuvel, het duo dat het korenfestival op het Waagplein (Raboplein) op touw zet en waaraan vijf koren deelnemen.

Duizenden bezoekers

Afgaande op de belangstelling tijdens voorgaande Poortersfeesten kan het bijna niet anders of vele duizenden bezoekers zullen zich zondag in het centrum van de stad ophouden. Daar is alle reden voor, want reken maar dat er spektakel op komst is. Want of je nou de kleurrijke Circus Parade, de badmobiel van Jarno de Parno, de Flying Acrobats, Trio Los Locos, de hoepelact van Uili Bispo of Leipe Leo neemt, al deze straattheateracts hebben een bepaalde magie en zijn uniek in hun soort. En dan noemen we nog maar enkele voorbeelden.Op de Schoolsteeg kan men genieten van oude ambachten. Van eigen bodem komen de vijf koren op het korenfestival op het Waagplein, de dansgroepen op de Kaasmarkt, de orkesten en zanger Alberto Nicolay aan de zogeheten Doele-kant van de Koemarkt, de Salsa dansschool El Puente uit Zuidoostbeemster en een deel van het kinderprogramma. Dit laatste voltrekt zich op en rondom het Looiersplein.

Lees verder op pagina 3.