Afbeelding
(Foto: Aangeleverd )

Eerste paal Prinsenstichting

PURMEREND - De eerste paal van de nieuwbouw Prinsenstichting Kwadijkerpark is 25 mei geslagen door cliënt Sandra van de Prinsenstichting. Zij was de gelukkige die de ceremonie van dichtbij mocht meemaken.

Nieuwbouw Kwadijkerpark Prinsenstichting

Bij de ceremonie waren 200 mensen aanwezig. Cliënten, ouders/verwanten, medewerkers en relaties. Alle cliënten kregen bij aankomst een gele bouwhelm. Op het podium hielden Ineke Huibregtsen (directeur) en Harry Rotgans (wethouder gemeente Purmerend) een korte toespraak.

In de hijskraan

Cliënt Sandra mocht in de hijskraan klimmen om de eerste paal te slaan. De andere cliënten die zich hiervoor hadden aangemeld, mochten op een rode knop drukken om een bijdrage aan het heien te leveren. Dat werd nog eens aangezet met een toeter en een confetti-kanon.

Vlaggetjes

Aan het bouwhek hingen vlaggetjes die versierd waren door cliënten die naar de nieuwbouw gaan verhuizen. Na de ceremonie kreeg iedereen een hapje en drankje. Ook was het mogelijk om je achter fotoborden van de nieuwbouw te laten fotograferen.

Nieuw thuis voor 140 cliënten

Nieuw thuis

Op twee bouwplaatsen wordt gewerkt aan het realiseren van twee panden waar bijna 140 cliënten een nieuw thuis krijgen en 55 cliënten dagbesteding kunnen volgen.

"Cliënten verhuizen naar verwachting in 2021"

Naar verwachting is in 2020 de oplevering van de panden en kunnen cliënten in 2021 verhuizen.

Meer informatie

Mensen die meer informatie willen hebben over de voortgang van het nieuwbouwtraject kunnen dit allemaal vinden op de website van de Prinsenstichting.

Zie hiervoor het www-adres: www.prinsenstichting.nl/wonen/nieuwbouw-kwadijkerpark