Groep acht maakt kennis met techniek in Edam.
Groep acht maakt kennis met techniek in Edam. (Foto: aangeleverd )

Triade Dagen Edam

EDAM - Tijdens de Triade Dagen op 19 en 26 november kunnen basisschoolleerlingen tweeënhalf uur lang diverse lessen volgen op SG De Triade in Edam. De leerlingen maken o.a. kennis met metaalbewerking, elektrotechniek, timmeren, metselen en schilderen. Leren doe je door te doen, dus tijdens de praktijklessen gaan ze meteen aan de slag en aan het einde van de dag kunnen ze hun werkstuk mee naar huis nemen.

Directeur Jan Adels over de Triade Dagen: "Wij zijn blij met het enthousiasme voor het technisch onderwijs, dat blijkt uit het grote aantal aanmeldingen voor de Triade Dagen. In totaal verwachten we 850 basisschoolleerlingen. Het is mooi dat zij allemaal kennis willen maken met de technische opleidingen die wij aanbieden, en met technisch onderwijs in het algemeen."

Adjunct-directeur Jeanine van Schendel vult aan: "Technische beroepen hebben de toekomst. Daarom is het belangrijk dat kinderen op de basisschool al kennis maken met wetenschap en techniek. Vanaf 2020 wordt Wetenschap & Technologie een verplicht onderdeel van het onderwijsprogramma van basisscholen. Wij kunnen ons voorstellen dat dat best een uitdaging is.

Niet elke basisschool heeft de expertise, ruimte en middelen om dit op een goede manier aan te bieden. Hier willen wij als Triade graag in ondersteunen. Daarom bieden wij hier op school gratis technieklessen voor basisscholen aan."