Afbeelding
(Foto: )

Zorgen bij SP over ziekenhuis

PURMEREND - De SP maakt zich grote zorgen over de toekomst van het Dijklander Ziekenhuis. De partij organiseert op vrijdag 20 september een zorgavond in Grand Café Heel Europa aan de Genuahaven in Weidevenne. Aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur).

Sinds november 2018 is de zorg in het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend stapsgewijs afgebroken. In toenemende mate kunnen inwoners in Purmerend niet meer bij hun eigen ziekenhuis terecht en moeten zij buiten de stadsgrenzen zorg ontvangen. Is er nog toekomst voor een ziekenhuis in Purmerend? De SP Purmerend organiseert een zorgavond op vrijdag 20 september met Tweede Kamerlid Henk van Gerven over deze vraag.

Sinds de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) de fusie van het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis goedkeurde in september 2018 lijkt de zorg in Purmerend steeds meer te zijn uitgekleed.

Maakt u zich zorgen over de toekomst van het Dijklander Ziekenhuis en de zorg in Purmerend, bent u verontwaardigt dat een stad als Purmerend voor haar zorg in toenemende mate afhankelijk wordt van Hoorn en wilt u dat Purmerend in de toekomst over een goed ziekenhuis beschikt? Tweede Kamerlid Henk van Gerven zal zijn alternatief voor lokale ziekenhuizen presenteren en met u in gesprek gaan over hoe Purmerend een volwaardig ziekenhuis kan blijven behouden.