De heer en mevrouw Van der Winden met Harry Rotgans.
De heer en mevrouw Van der Winden met Harry Rotgans. (Foto: Han Giskes)

Persuitnodiging: Locoburgemeester brengt felicitatiebezoek aan echtpaar Van der Winden-Boekhoud

PURMEREND - Peter van der Winden (86) en Gery van der Winden-Boekhoud (81), beiden geboren en getogen in Rotterdam en sinds 1973 woonachtig in Purmerend, zijn 60 jaar getrouwd. Voor loco-burgemeester Harry Rotgans reden om met de hartelijke felicitaties naar het diamanten paar af te reizen.

Opnieuw diamant in Purmerend

Peter en Gery leerden elkaar kennen via het werk; de kantoren waar zij werkten zaten in hetzelfde gebouw. Twee jaar later besloot het het stel te trouwen. Ze gingen inwonen bij de ouders van Peter. Later kochten ze een woning in Oud-Beijerland. Ze kregen vier kinderen en zijn inmiddels grootouders van twee kleinkinderen. Vanwege het werk van Peter verhuisden ze destijds naar Purmerend. Hier bevalt het hen nog steeds prima.

In zijn werkzame leven was Peter vertegenwoordiger van een Zweeds bedrijf in roestvrij staal. Later heeft hij in de houthandel gewerkt als bevelvoerder voor een groep van vier bedrijven. Dit deed hij tot zijn pensioen. Daarnaast was hij ruim 60 jaar toneelregisseur en schreef hij graag boeken en toneelstukken. Ook deed hij aan vertaalwerk.

Naast de zorg voor het huishouden en de kinderen zette Gery zich jarenlang in als vrijwilliger. Zo heeft ze gedurende 17 jaar geholpen in het Waterlandziekenhuis, daarna nog een aantal jaren bij Zorgcirkel Novawhere. Ook paste ze op kinderen van anderen.

Samen hadden Peter en Gery een caravan waarmee ze door heel Europa hebben getoerd. Ook hebben ze laatste jaren een aantal cruises naar Noorwegen gemaakt. Momenteel genieten ze volop van alle gezelligheid met hun (klein)kinderen en zijn ze oppas voor drie hondjes. Om het jubileum te vieren gaat het hele gezin gezellig uit eten.