Open Monumentendag

PURMEREND - Op zaterdag 14 september is het Open Monumentendag. Dan is er vanaf 12.00 uur ieder uur een historische wandeling, georganiseerd door de Gemeente Purmerend, het Gilde, Vereniging Historisch Purmerend, Waterlands Archief, het Purmerends Museum en het Filmhuis Purmerend.

Na afloop van iedere wandeling is er een unieke korte film over de oude Koemarkt in het Filmhuis Purmerend (gevestigd in 't Stamhuis, een monument). Daar kan na de film worden nagepraat met de gidsen en/of de deelnemers en genieten van een historisch glaasje Kinawijn, volgens een oud recept van de Wed. Oud, welke in der tijd in Purmerend was gevestigd. De film is ook te bekijken door mensen die niet deelnemen aan de stadswandeling.

Slecht ter been

Voor de mensen die slecht ter been zijn, zijn er elektrische karren (met chauffeur) welke voor deze bijzondere dag door de Prinsenstichting, speciaal voor dit doel beschikbaar gesteld zijn.

Voor geïnteresseerden die normaliter zo'n wandeling niet kunnen volbrengen, is zoals eerder genoemd de mogelijkheid geschapen, deze wandeling in een van de elektrische karren mee te maken en kunnen zich bij interesse, opgeven bij de VVV welke is gevestigd aan de Peperstraat 35, tel. 20 70 22.