Zorgen bij SP over ziekenhuis

PURMEREND - Met als achtergrond dat de partij zich zorgen maakt over de toekomst van het Dijklander Ziekenhuis organiseert de SP op vrijdag 20 september een zogeheten zorgavond in Grand Café Heel Europa aan de Genuahaven in Weidevenne. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). De toegang is gratis.

Sinds november 2018 is de zorg in het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend stapsgewijs afgebroken. In toenemende mate kunnen inwoners in Purmerend niet meer bij hun eigen ziekenhuis terecht en moeten zij buiten de stadsgrenzen zorg ontvangen. Is er nog toekomst voor een ziekenhuis in Purmerend? De SP Purmerend organiseert een zorgavond op vrijdag 20 september met Tweede Kamerlid Henk van Gerven over deze vraag.

Sinds de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) de fusie van het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis goedkeurde in september 2018 lijkt de zorg in Purmerend steeds meer te zijn uitgekleed.

Voor degenen die zich ook zorgen maken over de toekomst van het Dijklander Ziekenhuis en de zorg in Purmerend, presenteert Tweede Kamerlid Henk van Gerven zijn alternatief voor lokale ziekenhuizen en gaat met de aanwezigen in gesprek over hoe Purmerend een volwaardig ziekenhuis kan blijven behouden.