Afbeelding
(Foto: )

Avondwandeling voor vijfde keer in het Twiske

REGIO - Op woensdagavond 4 september, van 19.30 tot 21.30 uur, kunt u met gidsen Henk Strijker en Karin Stroet op stap door de natuur van het recreatiegebied het Twiske. De laatste avondwandeling van dit jaar.

De gidsen vertellen over de natuur en soms een anekdote over de dingen die we op ons pad tegenkomen.Tijdens de ontdekkingstocht van circa 2 uur ontdekken we vogels, planten en andere dieren.

Een aantal zomergasten zullen al vertrokken zijn, waardoor hun stemmen in een vogelkoor verstomd zijn, de droge periode heeft tot gevolg dat er weinig of geen paddenstoelen zijn.

Als er voldoende regen gevallen is, zijn de judasoren wel weer te vinden. En als het weer ons goed gezind is, zullen we de zon de avond zien kleuren en gouden strepen strekken over het oppervlak van de Stootersplas. Ook gaan we op bezoek bij de schotse hooglanders.

De ontdekkingstocht is geschikt voor alle leeftijden. Aanmelding is verplicht via strijkertjes@quicknet.nl of 06 23 31 92 78. Verzamelplaats: Parkeerplaats P9, bij de Stuw. Deelname kost € 2,50; gratis voor leden van IVN en KNNV en kinderen tot 12 jaar.