Zondag aankomst van Sinterklaas

Vervolg van voorpagina

de kruidnoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet, want kruimels op de handschoen kunnen ook voor problemen zorgen. Wij vinden dat een Sinterklaasfeest er juist is voor alle kinderen", aldus de uitleg van Kees Oudewortel, voorzitter van de organiserende Stichting Purmerend Marktstad, die het onthalen van de kindervriend al sinds 1971 op touw zet.

Herkenbaar

De organisatie verwacht dat zondag een slordige 8.000 toeschouwers het feest op de Kanaalkade en Koemarkt bijwonen. De glutenvrije Piet zal voornamelijk aan de rechterzijde van het parcours lopen. De betrokken kinderen en ouders daarom het beste aan die zijde zich kenbaar maken voor de glutenvrije Piet. Deze draagt over het Pietenpak een wit schort met daarop het logo van de Glutenvrije piet.

De betrokken kinderen kunnen op de site https://www.glutenvrij.nl/activiteitenkalender/glutenvrije_pieten/lezen hoe de piet kan zien dat zij graag glutenvrije willen ontvangen.

Print kleurplaat uit

Print de kleurplaat uit en kleur hem mooi in. Daarna kan je hem aan je pietenmuts hangen of er een vlaggetje van maken. Dan kan de Glutenvrije Piet ook goed zien dat jij graag de glutenvrije kruidnoten wilt! Je kan ook de glutenvrije vlag downloaden en er zelf een vlag van maken. Bij slecht weer is het aan te raden de kleurplaat of vlag te lamineren.

Eggert

Na afloop van de festiviteiten op de Koemarkt brengt Sinterklaas nog een bezoek aan het Eggert winkelcentrum. De eerste verdieping van het centrum wordt geheel in het kader van het feest omgetoverd.