Het Seniorensongfestival is altijd een succes.
Het Seniorensongfestival is altijd een succes. (Foto: aangeleverd)

Senioren Songfestival

WATERLAND - Voor de 21ste keer gaan twintig deelnemers uit Waterland en omstreken de muzikale strijd aan in verzorgingshuis EVEAN-Swaensborch te Monnickendam met als inzet de Lex Wiertz Wisseltrofee. Dit gebeurt op 3 november aanstaande.

De Wisseltrofee is gemaakt door de Monnickendamse beeldend kunstenaar Emmy Buys. Deze wisseltrofee wordt uitgereikt aan de winnaar van dit Songfestival voor 60-plussers. De deelnemers worden ieder afzonderlijk begeleid door pianist Rob de Jong en en accordeonist Rinus Demoitié of orkestband. De jury bestaat uit: burgemeester Luzette Kroon, Gerarda Bloem, Arjan de Bood en Hans Broeren. Zij bepalen wie dit jaar de Lex Wiertz Wisseltrofee in ontvangst mag nemen. Daarnaast is er de Publieksprijs, beschikbaar gesteld door de voormalige Stichting Verenigingsgebouw Monnickendam.

Entree: € 5,00 waarvoor u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Kaarten zijn vanaf 18 oktober 2019 in de voorverkoop verkrijgbaar bij de NIMO in de Kerkstraat en bij het Middelpunt in Swaensborch. Programma: 13.30 uur: zaal open, 14.00 uur: start Songfestival, 16.00 uur: Monnickenwerk (speelt ook bij aanvang en in de pauze), 16.45 uur: Prijsuitreiking. Organisatie: SGOM, SWOW en Stichting Uit de Kunst inzake het Verenigingsgebouw in samenwerking met EVEAN-Swaensborch.