Afbeelding
(Foto: )

Meeslepend pianoconcert in kerk

BROEK IN WATERLAND - Hisako Hirata speelt het 2e concert voor piano van Rachmaninov in de Broekerkerk op 13 oktober om 15.00 uur. Zij wordt begeleid door het Amstelveens Symfonieorkest dat bestaat uit gevorderde amateurmusici en professionals. Dirigent is Rutger van Leyden, die ook gerenommeerde ensembles heeft geleid. Hisako Hirata is winnares van het Liszt Pianoconcours.

Programma

Sergej Rachmaninov – Tweede Pianoconcert. Het meeslepende 2e pianoconcert heeft Rachmaninov 110 jaar geleden zelf gespeeld in Nederland.

Alexander Borodin – Op de steppen van Centraal-Azië. Dit symfonische gedicht verhaalt van een karavaan die vergezeld van Russische troepen een vlakte in Centraal-Azië doorkruist. Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky – Eerste Symfonie, deel 2 en 3 Nieuwland 23. Het tweede, 'Land van duisternis, land van mist', opent met een choraal-achtige passage in de strijkers, kalm en melancholiek. Anatoli Ljadov – Acht Russische Volksliederen. Deze zijn gebaseerd op folklorethema's, die door de elkaar afwisselende ritmes een eenheid vormen.

Entrée € 15 (€ 7.50 t/m 18 jaar) inclusief 1 consumptie. www.amso-orkest.com