Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Kerstconcert door Sean Morgan-Rooney

BEETS - Seán Morgan-Rooney behoort tot de grootste pianotalenten van Ierland. Hij treedt zondagmiddag 15 december op om 15.30 uur in de kerk van Beets, Beets 51. Toegang € 17,50

Seán is een veelzijdig pianist en treedt op als solist en kamermusicus in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en vanzelfsprekend in Ierland. Hij soleerde bij het National Symphony Orchestra of Ireland, het Camerata Ireland Orchestra, het Uster Orchestra, het Horton Chamber Orchestra in London en Torún Symphony Orchestra in Polen.

Seán is winnaar van talloze prijzen waaronder de Charles J. Bennan-prijs op de Dublin International Piano Competitie, de Else Cross-prijs voor hedendaagse muziek uitgereikt door de Royal Academy of Music. Eerder was hij ook piano- finalist van het BBC-Young Musicians of the Year-concours. Komend jaar behoort hij tot de finalisten van de Dutch Classical Talent Tour & Award. De grootste talenten, de markantste persoonlijkheden en de opvallendste avonturiers van de jongste generatie musici in Nederland strijden om de DCT Award en de Publieksprijs.

Hij studeerde bij John O'Conor aan de Royal Irish Academy of Music in Dublin en heeft zijn bachelor-studie gevolgd aan de Royal Academy of Music in London bij professor Christopher Elton en afgesloten met excellente resultaten. Momenteel studeert hij als masterstudent bij David Kuyken, aan het Conservatorium van Amsterdam.

Afgelopen jaar bracht hij zijn debuutalbum 'Musica Ricercata' uit, een programma met solowerken van Ligeti, Bach en Bartók.

Traditioneel wordt dit kerstconcert afgesloten met soep en glühwein. Kom alvast in de kerststemming in de sfeervolle kerk van Beets!

Voor meer informatie zie www.kerkbeets.nl