Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Wandeling natuurparkje in Edam-Volendam

VOLENDAM - Enkele gidsen van IVN -Waterland houden donderdag 13 juni een excursie door het nieuw aangelegde natuurparkje De Broeckgouw in Edam-Volendam.

In 2016 is de gemeente begonnen met de aanleg van dit parkje. Omdat hier veel rugstreeppadden voorkomen, zijn er in het parkje twee paddenpoelen aangelegd. Verder is er toen een plan gemaakt om niet alleen natuur maar ook recreatie in de natuur ruimte te geven.

Natuur naar hartenlust haar gang laten gaan

Er is onder andere een speelplaatsje voor kinderen en er zijn spannende oversteekjes gemaakt. De planten zijn gelukkig ook niet vergeten. Er is van alles ingezaaid met wat hier van nature zou kunnen groeien.

De natuur kan hier ook naar hartenlust zelf haar gang gaan. Leuk om eens te laten zien wat er inmiddels allemaal is opgekomen en welke insecten het hier naar hun zin hebben.

Start en locatie

De wandeling start op 13 juni om 19.30 uur vanaf het parkeerterrein bij Obs Het Kofschip, Franekerlaan 23 in Volendam. Kosten bedragen € 2,50 per persoon. IVN-leden en donateurs gratis. Kinderen mogen ook gratis deelnemen. Aanmelden bij Thames en Nel Tol, tel: 0299-365645. Zie ook www.ivn.nl/afdeling/waterland
Als u meewilt reageer dan snel.