Afbeelding
(Foto: archief )

Museum De Speeltoren zoekt vrijwilligers

MONNICKENDAM - Het Waterlandsmuseum de Speeltoren in het centrum van Monnickendam is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om een paar uur in de 14 dagen in het museum te werken. De werkzaamheden bestaan uit het samen met een collega bedienen van de kassa voor entree en winkel en de bezoekers op weg helpen in het museum.

Naar keuze werkt u een ochtend of middag van 3,5 uur per 14 dagen en 1 keer per 6 weken in het weekend. Onderling ruilen kan altijd. Nieuwe vrijwilligers worden natuurlijk volledig ingewerkt en er zijn regelmatig cursussen. Ook ontvangen vrijwilligers uitnodigingen voor lezingen en gezellige bijeenkomsten. Meer informatie kunt u in het museum gewoon even vragen aan de museummedewerkers of vraag het aan de coördinator 'Vrijwilligers'; de heer Jan Colaris, tel: 0299-650370 of mail naar info@despeeltoren.nl.

Huismeester

Er wordt nog een opgeruimde huismeester gezocht voor het museumgebouw. De huismeester zorgt ervoor dat het museum(gebouw) technisch goed blijft functioneren. Zo controleert men regelmatig of alles nog werkt. Men vervangt bijvoorbeeld zelf een lampje of zorgt dat het geregeld wordt. Ook organiseert de huismeester het schoonhouden (er is een schoonmaakhulp aanwezig), men regelt de was en de afvalverwijdering.

Tenslotte houdt men de voorraden bij van catering en huishoudelijke artikelen en ziet men toe op de uitvoering van de onderhoudscontracten. Dat alles kost circa een paar uur per week. Meer informatie of een afspraakje: bel Bertien van der Kolk 0299-652580 of mail info@despeeltoren.nl. Het museum is in het zomerseizoen zes dagen per week van 11.00 tot 17.00 uur geopend ('s maandags gesloten), in de winterperiode alleen in het weekend en ook tijdens alle schoolvakanties.